Title : K-ON! (Keion!)
Genre : Comedy, Music, Slice of life
Episodes : 13
Povestea :
Yui Hirasawa , o tanara liceana mereu cu capu' in nori , se hotaraste sa se inscrie in clubul muzicii cu gandul ca va fi o treaba usoara. Pe de alta parte Ritsu Tainaka , o baterista devotata , doreste alaturi de Mio Akiyama , o fire linistita care canta la chitara bass , sa infiinteze o formatie. Acestea se inscriu in clubul muzicii insa daca nu avea peste 4 mebrii , era inchis definitiv. Spre disperarea lor , o intalnesc pe Tsumugi Kotobuki , ce canta la keyboard ,si care se alatura lor cu bucurie . Deja clubul avea 3 mebrii insa le mai lipsea unul . Atunci apare Yui ce doreste sa se inscrie si ea crezand ca va putea canta la castanete , insa se insela amarnic. Trupa / clubul mai avea nevoie de un chitarist , acest lucru obligand'o pe Yui sa'ti cumpere o chitara si sa invete sa cante la ea. De aici aventura lor in lumea muzicii incepe [ dar asta doar cantand in liceu nimic mai mult XD ] . Pe parcurs acestea o intalnesc pe Azusa Nakano care li se alatura si ea trupei lor devenind a 2-a chitarista.
Coloana Sonora :
Opening : "Cagayake! Girls" by Aki Toyosaki
Ending : "Don't say 'lazy'" by Hikasa with Toyosaki
si multe alte melodii cantate de cele 4 fete cum ar fi "Light and Fluffy Time" , "My love is a stapler" , 'Fude Pen Boru Pen" si multe altele.
Personaje :
Yui Hirasawa - chitarista & vocal
Ritsu Tainaka - baterista
Mio Akiyama - chitara bass & vocal
Tsumugi Kotobuki - keyboard
Azusa Nakano - chitarista
Sawako Yamanaka - ( Sawa-chan ) profesoara de muzica
Nodoka Manabe - prietena din copilarie a lui Yui
Ui Hirasawa - sora mai mica a lui Yui
Parere personala :
Mie mi'a placut mult acest anime. Am ras pe saturate . Imi place la el ca este precum viata de zi cu zi a unor fete care doresc sa infiinteze o trupa ^^. La capitolul personaje as spune ca ma regasesc in Ritsu [ i'm crazy like her <3 ] insa si'n Yui [ atunci cand sunt mai baka ]. Coloana sonora mia placut la nebunie si acuma ascult "Light and Fluffy Time" si "Don't say 'lazy'" [ aceste 2 melodii sunt magnifice ]. Well , ca prin urmare eu va recomand cu cel mai mare drag acest anime ^^